MK & MK:   Traveller's Diary

 

Kopi O kosong - černá káva bez cukru

Kopi C kosong - černá káva s mlékem bez cukru

Durian - v jihovýchodní Asii je považovaný za největší pochoutku mezi ovocem. Veliké, těžké, zelené plody pokryté tlustou slupkou plnou pyramidových výrůstků ukrývají krémovitou béžovou hmotu obklopující červenohnědá semena. Zralý plod intenzivně páchne.

Makansutra Gluttons Bay - jedno z nejhezčích míst v centrálním Singapuru, kde lze skvěle povečeřet pod širým nebem a obdivovat přitom úžasný výhled na osvětlené Marina Bay Sands klidně i do ranních hodin. Doporučujeme vyzkoušet satay (singapurský šašlík), bbq kuřecí křidélka nebo luxusního chilli kraba

Marina Bay Sands - nepřehlédnutelný komplex vystavěný podle vzoru Las Vegas Sands. Zahrnuje rozsáhlé nákupní centrum, hotel, nejdražší kasino na světě, kluziště, skypark a 150 metrů dlouhý bazén umístěný na střeše velkolepé stavby. Noční výhledy na dokonale osvětlené centrum jsou opravdu výjimečné.

Petai - lusky široce užívané v tradiční kuchyni jihovýchodní Asie. Často se podávají se štiplavou omáčkou belacan nebo  ochucené trochou limetkové šťávy a jemnou dávkou chilli. 

Kaya Balls - palačinkové kuličky plněné kokosovým džemem. Dali jsme si je v Johor Bahru v Malajsii.

Iskender Adana - turecká specialita (mleté hovězí maso ve válečcích podobné čevabčiči a skvělá rajčotovo-jogurtová poleva). Vyzkoušeli jsme ho na Bussorah Street v Singapuru.  

Laksa - typická asijská polévka s nudlemi, vajíčkem a filé. Mňamka z Victoria Street.

Satay - kostičky nebo plátky grilovaného masa na jehle kořeněné pikantním kořením a podávané s omáčkou. Gastronomická jehla autentičtějších verzí sataye se vyrábí z palmy nebo bambusu. Satay vznikl na  ostrově Java v Indonézii.

Helix - architektonicky unikátní most pro pěší spojující Marina Centre s Marina South. Lze po něm dojít až do rozsáhlého obchodního domu uvnitř Marina Bay Sands.